Bellator 172: Fedor Emelianenko vs. Matt Mitrione-ennakko

 

Uuden ja uransa viimeisen sopimuksen myötä vapaaottelulegenda Fedor Emelianenko on aloittanut matkansa kohti eläkepäiviään Bellatorin riveissä. Konkreettisesti taival alkaa viikonloppuna, kun diilin kahdesta ottelusta ensimmäinen käydään UFC:ssä keskinkertaisesti esiintynyttä Matt Mitrionea vastaan.

Tuloksista riippumatta entisellä Pride F.C:n raskaansarjan mestarilla on mahdollisuus myös kolmanteen otteluun ja venäläisen taistelutahdon tietäen hän varmaan myös käyttää sen.

Lauantaina järjestettävän Bellator 172-tapahtuman pääottelu tuo mukanaan paineita, odotuksia ja hyvin mahdollisesti myös pettymyksiä. Emelianenko on vain varjo entisestään ja tämä nähtiin viimeistään hänen viime ottelussaan Fabio Maldonadoa vastaan. Fedorin legendaarinen kestävyys loistaa poissaolollaan, joka nostattaa isoja kysymysmerkkejä ja harva uskaltaa enää asettaa luottoa venäläiseen edellisen turpasaunan jälkeen.

Älkää antako Emelianenkon viiden ottelun voittoputken huijata. Vastustajat ovat olleet täysin tietoisesti käsin poimittuja luumuja, jotka toki Fedor jäljellä olevilla taidoillaan nujersi vaivattomasti, Maldonadoa lukuun ottamatta. Ikä, uran kesto ja ne lukuisat sodat vapaaottelun muita legendoja vastaan ovat ottaneet omansa.

Matt Mitrione on tukevassa kahden ottelun voittoputkessa ja nauttii parhaillaan makoisasta ja rahakkaasta elämästään tähtiottelijana UFC:n suurimman kilpailijan leivissä. Mitrionen otteissa juuri mikään ei ole muuttunut. Vahvasti räjähtävän ja voimaiskuihin nojautuvan pystyottelunsa avulla amerikkalainen on tyrmäillyt Bellatorissa heppoisia, sieltä sun täältä hankittuja vastustajiaan.

Ja seuraavaksi vuorossa Fedor.

Mikäli Fedorin edellinen ottelu antoi yhtään osviittaa, niin luvassa on jälleen kerran tyly ilta venäläiselle legendalle, jolla ei tällä kertaa ole omaa kaveria kehätuomarina auttamassa. Mitrionen räväkän tyylin tietäen ottelussa nähdään kovia kolauksia jo avauserässä. Toki konkarille toivoo menestystä ja sitä, että Fedor voisi edetä voittamattomana viimeisen sopimuksensa loppuun asti, mutta realiteetit tulevat vastaan ja lujaa.

Matt Mitrione avauserän teknisellä tyrmäyksellä.