Kommentti: UFC ummistaa silmänsä todelliselle uhalle

Ensin lähti Phil Davis. "Ei hän merkitse mitään 93-kiloisissa", kaikui kannattajien keskuudessa. 

Seuraavaksi avokämmentä UFC:n suuntaan iski Benson Henderson ja viimeisimpänä Matt Mitrione. Nyt huomaamme, että vastarinta maailman isointa vapaaottelupromootiota kohtaan on lähtenyt mallikkaasti liikkeelle. Uusin kovan profiilin lähtijä on todennäköisesti Rory MacDonald, joka ilmaisi tuohtumuksensa organisaatiota kohtaan The MMA Hour-ohjelmassa maanantaina. 

"Haluan tehdä niin paljon rahaa kuin pystyn", totesi MacDonald. 

Bellator on osoittanut pelkästään jo Mitrionen kuusinumeroisella sopimuksella ottavansa kaikki tunnistettavat UFC-nimet avosylin vastaan. Reebokin orjuutus ja tiettyjen ottelijoiden häiritsevän pienet palkkiot nousevat entistä isommin tapetille, mitä enemmän lähtijöitä aidan toiselle puolelle löytyy. 

Ei tämä toki ole ensimmäinen kerta, kun tietyt starat vaihtavat maisemaa. Tito OrtizDan Henderson, Vitor Belfort pistivät kaikki aikoinaan hanttiin ja lähtivät muualle ottelemaan, mutta mainittakoon, että heistä jokainen lopulta palasi takaisin Herra Whiten häkkiin. 

Erilaista tämän vuosikymmenen oppositiossa on se, että Bellator on ainoa todellinen kilpailija UFC:lle ja sen takaajana on massiivinen mediayhtiö nimeltään Viacom. Ei siis ole niin sanotusti jeneistä kiinni, kysykää vaikka Mitrionelta (9-5, edelliset kuusi ottelua 3-3). Bellator aikoo toden teolla kilpailla UFC:tä vastaan. He eivät ole ostettavissa ja heillä on ennen kaikkea varaa tarjota ja ostaa. 

Jos ja kun Rory MacDonald nostaa kytkintä, niin UFC:tä saattaa uhata ennennäkemätön ottelijakato. Promootion asettamat rajoitukset sponsoreille sekä ottelijoiden vapaa-ajan vietolle eivät todellakaan miellytä kaikkia häkkiin astuvia taistelijoita ja Bellator on varsin tietoinen tästä. 

Jääräpäisyydestä tunnettu UFC:n johtoporras tuskin ottaa opikseen Hendersonin, Mitrionen ja MacDonaldin tapauksista eikä kukaan sitä odotakaan. Mutta tulevaisuudessa tilanne on toivottavasti eri, sillä Bellator tulee ampumaan kovilla pitkin vuotta ja ennemmin tai myöhemmin zuffalaisten on pakko nostaa pää pois hiekasta ja reagoida.