Demian Maian tyyli ei kuumota Tyron Woodleytä

 

UFC:n välisarjan hallitseva mestari Tyron Woodley (17–3–1) ei varsinaisesti ole erityisen kiinnostununt puolustamaan mestaruusvyötään seuraavaksi Demian Maiaa (25–6) vastaan, mutta samalla Woodley uskoo että Maia olisi hänen kannaltaan paras kaikista potentiaalisista seuraavista vastustajista.

Maia oli jo käytännössä tovi sitten raivannut itselleen oikeutetun paikan mestaruushaastajana, mutta Woodleyn ja Stephen Thompsonin välinen uusintaottelu pisti kapuloita brasilialaisen matto-ottelijan rattaisiin. Maian tuore hajaäänivoitto viime aikoina kovassa vireessä ollutta Jorge Masvidalia vastaan UFC 211 -tapahtumassa johti siihen, että UFC-pomo Dana White lupasi matsin voittajalle paikan seuraavana välisarjan ykköshaastajana.

Woodleyllä ei omien sanojensa mukaan kuitenkaan olisi mitään ongelmaa kohdata seuraavaksi juuri brasilialaista mattospesialistia, sillä hän uskoo että hänen oma tyylinsä pystyy neutralisoimaan Maian hyökkäykset.

"En vastustaja ajatusta ottelusta Demian Maiaa vastaan" Woodley kertoi The MMA Hour -ohjelmassa. "Uskon että hän on minulle tyylinsä puolesta paras mahdollinen vastustaja kärkikymmeniköstä. Olen otellut paljon saman tyylisiä ottelijoita vastaan ja olen treenannut sitä tyyliä vastaan. Olen otellut kaikki viimeiset viisi otteluani vasureita vstaan – Dong Hyun Kim, Kelvin Gastelum, Robbie Lawler, Stephen Thompson – olen nähnyt sen tyylin monesti ja saan paljon apua Ben Askrenilta. Saattaa jopa olla että soitan Jake Shieldsille, koska moni ei tajua että Shields dominoi Demian Maiaa Brasiliassa."

Mikäli Woodley tosiaan kohtaa seuraavaksi Maian, haluaisi mestari ehdottomasti näyttää faneille että pystyyy parempaan kuin mitä ottelut Thompsonia vastaan antoivat ymmärtää, mutta fanien ei silti pidä hänen mukaansa olla yllättyneitä jos hän ottelee todella konservatiivisesti Maiaa vastaan. 

"Olin valmistelemassa otteluleiriä Wild Card Boxing Clubilla ja suunnittelin kohtaavani seuraavaksi joko Masvidalin, St. Pierren tai Diazin, eli pystyottelijan", Woodley kertoi. "En ole vielä puhunut Danan kanssa eikä minulle ole toistaiseksi tarjottu ottelua. Ajatellaanpa vaikka UFC 211 -tapahtumaa, kuinka naurettavan kovatasoinen ottelukortti se oli? Pystytkö miettimään yhtä ottelua siltä koko siltä ottelukortilta, jossa ei nähty kauheasti toimintaa ja adrenaliinia? Tiedätte kyllä mitä ottelua tarkoitan. Ja nyt minulle tarjotaan sellaista ottelua ja joudun kuuntelemaan faneilta tätä samaa valitusta? Lupaan hoitaa homman kotiin jos kohtaan seuraavaksi Maian, mutta älkää sitten syyttäkö minua."

Loogisinta tietysti olisi että Woodley puolustaisi seuraavaksi mestaruusvyötään Maiaa vastaan, mutta kuten historia todistaa, Whiten lupauksiin ei aina ole luottamista, jonka lisäksi ei olisi mitenkään ennenkuulumatonta, että UFC buukkaa mestarille oikeutetun ykköshaastajan sijasta sellaisen vastustajan, jonka avulla ottelua saadaan myytyä enemmän. Tässä tapauksessa Woodleylle olisi tarjolla kaksikin ottelua, joista molemmat olisivat käytännössä lähes varmasti parempia kassamagneetteja kuin ottelu Maiaa vastaan.

Yksi näistä vastustajista olisi entinen Strikeforcen välisarjan mestari Nick Diaz (26–9, 2 NC), joka ei ole voittanut otteluakaan sitten vuoden 2011.

Strikeforcesta takaisin UFC:hen saavuttuaan Diazille luvattiin mestaruusottelu Georges St. Pierreä vastaan UFC 137 -tapahtumassa, mutta Diaz päätti jäädä himaan ja jätti saapumatta kaikkiin ottelun tiimoilta järjestettyihin lehdistötilaisuuksiin. Tästä tempauksesta luonnollisesti kimpaantuneena White päätti tarjota mestaruusottelun GSP:tä vastaan Diazin sijasta Carlos Conditille, jonka oli alun perin tarkoitus kohdata B.J. Penn samassa tapahtumassa. Ennen ottelua GSP kuitenkin loukkasi polvensa ja joutui jäämään pitkälle tauolle ja pääottelu Conditia vastaan peruuntui. Tilanne pelastettiin lyömällä sopimusvelvollisuuksistaan lusmuillut Diaz Octagoniin ilman vastustajaa jääneen Pennin kanssa tapahtuman pääotteluksi. Diaz voitti yksipuolisen selkäsaunan lopulta kaikin tuomariäänin.

Seuraavaksi Diazin oli tarkoitus vidoin kohdata GSP, mutta ottelu peruuntui mestarin kärsimän polvivamman vuoksi. GSP:n loukkaantumisen vuoksi UFC 143-tapahtuman pääotteluksi järjestettiin ykköshaastajakandidaattien Diazin ja Conditin välinen ottelu, jonka panoksena oli UFC:n välisarjan väliaikainen mestaruusvyö. Condit voitti turhauttavan ottelun lopulta kaikin tuomariäänin; Conditin jatkuvasti pakitteleva ottelutyyli oli ehdottomasti oikea lähestymistapa otteluun stocktonilaista vastaan, vaikkakin lopputulos oli objektiivisestin katsottuna melko antiklimaattinen juoksukilpailu. Hävityn ottelun jälkeen Diaz myös kärähti kannabiksesta, jota hän käyttää avoimesti ja vakituisesti. Nevadan urheilukomissio määräsi Diazin pössyttelyn vuoksi vuoden mittaiseen kilpailukieltoon. Samaan syssyyn Diaz ilmoitti myös jäävänsä eläkkeelle.

Väliaikaisen mestaruusvyön voitettuaan Condit kohtasi seuraavaksi St. Pierren ja viihdyttävän ottelun pätteeksi GSP säilytti mestaruutensa kaikin tuomariäänin. Vuoden mittaisen pannan jälkeen Diaz oli jo unohtanut eläkepuheensa ja oli valmis palaamaan Octagoniin ja jo pitkään hiessä odettu ottelu St. Pierreä vastaan päätettiin järjestää UFC 158 -tapahtumassa. Hype oli valtaisa, sillä häkissä olivat vastakkain Strikeforcen välisarjan entinen mestari ja hallitseva UFC-mestari. Ennen ottelua GSP kertoi että Diaz oli epäkunnioittavin ihminen jonka hän on koskaan tavannut ja lupasi järjestää UFC-historian pahimmat pieksäjäiset. Tätä lupausta GSP ei kuitenkaan onnistunut täysin lunastamaan, vaikka lopulta voittikin ottelun selkeästi kaikin tuomariäänin. Tappion jälkeen Diaz ilmoitti taas kerran jäävänsä eläkkeelle.

Eläkepäivät eivät kuitenkaan hirveän kauan kesäneet ja Diazin toistaiseksi viimeisin ottelu nähtiin UFC 183 -tapahtumassa vuoden 2015 tammikuussa, jolloin hän kohtasi keskisarjan entisen mestarin Anderson Silvan. Ottelu oli lopulta aika tylsä ja mitäänsanomaton mittelö, josta ei jäänyt kauheasti muistiin muuta kuin Diazin ottelun alussa harrastamat makoilut ja muut pelleilyt. Silva voitti ottelun kaikin tuomariäänin, mutta ottelun tulos muutettiin nopeasti tuloksettomasti no contestiksi Diazin käryttyä taas kerran pajauttelemisesta ja Anderson Silvan narahdettua anabolisista steroidesta. Ja yllätys yllätys, kilpailukieltoahan sieltä taas napsahti. Nevadan urheilukomission puuhastelijat päättivät tästä hyvästä lätkäistä Diazille täysin naurettavan 5 vuoden mittaisen kilpailukiellon, joka kuitenkin vapaaotteluyhteisön vahvasta painostuksesta johtuen suostuttiin lyhentämään 18 kuukauden mittaiseksi.

Vaikka Diazin nykyisillä meriiteillä ei aivan valtaista kulttisuosiosta huolimatta pitäisi olla yhtään mitään asiaa UFC-mestaruusotteluun vuonna 2017, oltiin Diazille kuitenkin vastikään tarjottu mahdollisuutta kohdata Woodley välisarjan mestaruusottelussa. Tutkimattomia ovat Diazien tiet, sillä Diaz päätti passata tämän tarjouksen ja ilmoitti, ettei ole kiinnostunut tarjouksesta. Syynä tähän voi olla käytännössä ihan mikä tahansa, mutta todennäköisimmät syyt kieltäytymiselle liittynevät Diazin vaatimaan ottelupalkkioon liittyviin asioihin, joskin voi myös olla, että Diazia ei vain yksinkertaisesti Diaz-tyyliin kiinnosta. 

Todennäköisesti Woodley vs. Diaz vetäisi silti kaikesta epäloogisuudestaan ja suorasta epäoikeudenmukaisuudestaan Maiaa kohtaan huolimatta enemmän maksavia silmäpareja areenalle ja televisioiden ääreen kuin Woodley vs. Maia, ihan pelkästään jo Diazin mukanaan tuoman markkinoinnin, mediahuomion ja yleisen mielenkiinnon vuoksi, unohtamatta tietenkään Diazin äärimmäisen viihdyttävää ottelutyyliä ja kiistattomia taitoja, vaikka stocktonilaisen tuoreet meriitit häkissä eivät ainakaan paperilla tarkasteluna oikeuta Diazia lähellekään mestaruusottelua.

Toinen vaihtoehto Woodleyn seuraavaksi rahamatsivastusjaksi on kukapa muukaan kuin UFC:n välisarjan entinen mestari Georges St. Pierre (25–2).

UFC:n välisarjan mestaruusvyötään 9 kertaa onnistuneesti puolustanut St. Pierre jäi määrittelemättömän pitkälle tauolle vuonna 2013 voitettuaan tiukassa ja tasaisessa ottelussa Johny Hendricksin hajaäänin. Alkuvuodesta Dana White paljasti, että GSP on valmis palaamaan häkkiin ja solmimaan uuden UFC-sopimuksen. Maaliskuussa UFC julkisti, että St. Pierre kohtaa paluuottelussaan keskisarjan hallitsevan mestarin Michael Bispingin. Kuitenkin jo toukokuun alkupuolella Bisping vs. GSP -ottelun suunnittelu pistettiin jäihin, sillä GSP ei omien sanojensa mukaan ole valmis palaamaan ottelemaan kuin vasta aikaisintaan marraskuussa.

Keskisarjassa vallitsevan tilanteen seurauksena Whiten oli pakko peruuttaa GSP:n ja Bispingin välinen ottelu yksinkertaisesti siitä syystä, että on täysin kestämätöntä että käytännössä koko keskisarjan kärkikahinat olisivat jäässä loppuvuoteen asti ja että täydessä ottelukunnossa oleva Bisping ei GSP:tä odotellessaan puolustaisi mestaruuttaan kertaakaan. Whiten mukaan Bisping puolustaa seuraavaksi vyötään ykköshaastaja Yoel Romeroa vastan ja mikäli Bisping onnistuisi voittamaan ottelun, Bisping vs. GSP -ottelu buukataan uudestaan. Tosin huhuttua Woodley vs. GSP -ottelua välisarjan mestaruudesta jarruttaa se fakta, että GSP on tosiaan valmis palaamaan vasta loppuvuodesta, eikä UFC:llä ole mitään järkevää syytä odottaa niin pitkään, mikäli sekä Woodley että Maia ovat ottelukunnossa.

Mutta toisaalta Woodley vs. GSP -ottelun mahdollisen toteutumisen puolesta puhuu kuitenkin se kiistaton fakta, että entisen välisarjan kuninkaan St. Pierren paluuottelu hänen vanhan painoluokkansa nykyistä mestaria olisi sellainen spektaakkeli, jonka verralla Woodley vs. Maia -ottelun lipputulot kalpenisivat pahemman kerran.

Lähde: mmafighting.com